Pridi in uživaj v popolni kavi
Odprto vsak dan od 7.00 – 23.00
Skrbno pripravimo in postrežemo …

Espresso

Za poznavalce kave je espresso najpomembnejša oblika kave. Najčistejši način za uživanje najbolj intenzivne arome in okusa. Mali čudež kemije in fizike, ki je hkrati umetnost in znanost.

CAPPUCCINO

Cappuccino je dobil ime po kapucinskih menihih, saj njegova barva spominja na barvo njihovih halj, je espresso, ki mu je dodano vroče mleko in pena. Slednja deluje kot izolator, zato ostane tekočina dalj časa vroča.

CAFFE LATTE

Naša kava z mlekom je v tujini poznana kot café au lait, lahko pa se zgodi, da boste v severnih delih Evrope pod tem imenom dobili belo kavo.

TURŠKA KAVA

Ta sladka, dišeča kava s polno teksturo je priljubljena na srednjem Vzhodu, pri čemer prevladuje mnenje, da se je razvila v 16. stoletju v Kairu. Turška kava je značilno gosta, saj se pri njeni pripravi uporablja raztopljeni sladkor, končni izdelek pa vsebuje tudi manjše delce zmletih kavnih zrn, zaradi katerih je napitek gost in sirupast.

MACCHIATO

Kava macchiato (tudi Espresso macchiato) je italijanski način priprave kave, ki jo postrežemo kot espresso s kapljico prevretega mleka. Po tem je dobil tudi ime, saj italijanska beseda »macchia« pomeni »lisa« oz. »madež«.

Poznamo tudi Latte macchiato, torej mleko z malo kave.

AMERICANO

Ni nič drugega kot espresso, ki se mu doda vročo vodo.
Kavarna +
Trudimo se, da boste prijetno presenečeni nad namestitvijo in ponudbo naše Kavarne. Notranji prostori obsegajo klimatiziran barski del in mali klubski lounge, zunaj pa imamo veliko pokrito teraso z razgledom na kopališki park in otroško igrišče.

Naša posebnost je ponudba izvirnih Višnjanskih polžkov ter sladkega peciva kot samostojen posladek ob kavici ali kot lokalna posebnost za obdarovanje domačih in prijateljev. 

Zabavne počitnice – počitniško varstvo za otroke  >>

Mestno kopališče in kavarna Višnja Gora
Na tem mestu obstaja kopališče že od leta 1937. Bazen je bil izgrajen pred 2. svetovno vojno in je večino časa v toplih mesecih razveseljeval daljno in bližnjo okolico. Takrat je bilo v Sloveniji le nekaj bazenov, v Zagrebu takrat na primer še nobenega. Svojo osnovno podobo, ki si jo lahko ogledate na razglednici, posneti med gradnjo leta 1937, je ohranil vse do danes. Pravkar povsem prenovljeno kopališče se odpre ob 10.00 in zapre ob 19.00. Vendar pa to ne velja za našo kavarno, kjer lahko v miru posedite še dolgo v večer.
Pri nas se vedno dogaja

Otvoritev kopalne sezone z Rock Partyzani

Predzadnji vikend v juniju je prav poseben – petek, 22. junija 2018, zaznamuje konec šole, pričetek brezskrbnih počitnic in otvoritev kopalne sezone na Mestnem kopališču Višnja Gora. Prvi kopalci bodo bazensko vodo lahko preizkusili že ob 12-i uri. Učenci in dijaki imajo na dan otvoritve prost vstop. 

Sicer pa se bo petkova otvoritev bazena nadaljevala z zabavo v novem šotoru pod tatktom vedno dobro razpoložene glasbene zasedbe Rock Partyzani z Alešem Klinarjem in domačinom Marcelom Petričem. Organizatorji na dan otvoritve obljubljajo še veliko zanimive vsebine, ki jo bodo najavljali na svoji facebook strani.

Počitniško Varstvo

Dragi otroci in starši. Na MKVG že četrto leto zapored v sodelovanju z bratoma Malek in Rekreacijsko-ustvarjalnim društvom Eleja ter podjetjem Simpli Šport pripravljamo zabavne počitnice za otroke, stare od 3 do 12 let.

V petdnevnem počitniškem programu bodo otroci vključeni v plavalno šolo z učenjem plavanja, spoznavanjem z zakonitostmi vode, poznavanjem različnih plavalnih tehnik in vodnih športov, drsanjem na Eko ledu … Rezerviraj termin >>

PRAZNOVANJE ROJSTNIH DNI ZA NAJMLAJŠE ALI MALO VEČJE

Na našem igrišču organiziramo tudi praznovanje rojstnih dni za najmlajše in malo večje. Spoznali in zabavali se bomo ob različnih zabavnih športnih igrah. Čakajo nas poligoni, tekalne, štafetne in ekipne igre, ki so prilagojene starosti in znanju otrok ter druga presenečenja. Naš moto je gibanje-smeh-zabava.

Že dolgo vem, da obstaja tudi kavarna ob kopališču. Nisem pa vedel, da postrežejo tako dobro turško kavo. Z mlekom ali celo s pravim bosanskim ratlukom. Odlično. Še pridem. In t kar s celo klapo iz Trebnjega, ker smo pravi kavoljubci.

Tone, Trebnje

Lep in v dpoldanskih urah dovolj miren kotiček, da lahko iz torbe potegneš prenosni računalnik in delaš. Internet povezava je bila dovolj hitra tudi za moje zahtevnejše delo. Ob delu pa prija kava s sveže pečenimi rogljički. Malo kasneje pa sem si privoščil še toast. Super okusno in prijetno.

Kevin, Novo mesto

Bi prišli k nam?

Mestno kopališče Višnja Gora, telefon 051 442 800,
epošta info@mestnokopalisce.si


Kavarna in Mestno kopališče Višnja Gora

Kavarna & Mestno kopališče Višnja Gora

Kopališka ulica 25, 1294 Višnja Gora
Koordinate: N 45°57’09” E 14°45’04”
Telefon : 051-442-800
Epošta : info@mestnokopalisce.si

Domov       Naša zgodba      Kave      Kontakt